Penthouse in Den Haag

Alex Janmaat realiseerde een bijzondere inrichting van een penthouse in Den Haag. Hierbij heeft hij naast de bouwbegeleiding, ook de kleuren van de muren, vloer, gordijnen en complete inrichting geadviseerd.

De zolder van het statige typisch jaren ‘30 woonhuis, is veranderd in een modern penthouse met een bijzonder warme uitstraling. De draagbalken van de complexe dakconstructie met verschillende nokken zijn niet weggewerkt, maar tekenen bijna letterlijk de hoofdlijnen van dit karakteristieke interieur. De oranjerode wand verleent de warme sfeer waarin de eigenaar, die regelmatig in de caribbean komt, graag vertoeft. Het Hollandse daglicht wordt gefilterd door eveneens oranjerode schuifpanelen. Het groen van de bekleding van de zes eetkamerstoelen en van de relaxfauteuil is de perfecte tegenhanger van het oranjerood. Wat vorm betreft is dat de eettafel. Het grillig gevormde massief houten blad vormt een speels contrast met de strakke diagonalen van de dakbalken.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” img_in_row=”4″ display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”2″]

Bekijk hier ook onze andere projecten.