Statig grachtenpand

Alex Janmaat realiseerde in Amsterdam de bijzondere inrichting van een statig grachtenpand. Hierbij heeft hij naast de bouwbegeleiding, ook de kleuren van de muren, vloer, gordijnen en complete inrichting geadviseerd.

In de door zijn lengte relatief smalle ruimte staat een opmerkelijke tafel: lange ruw houten balken met stalen hoekpoten. Op de vier meter lange eettafel een grote en een kleine vaas voorzien prachtig egaal opgebracht oranjeglazuur. Aan de witte muur een ruim drie meter lang en kleurig schilderij met een semifiguratieve voorstelling. Aan de overzijde een wandkast met een strak zwartwitpatroon. In de living is er een hoofdrol voor een oud, bijzonder decoratief carrousselpaard. Geplaatst in de vensterbank fungeert het als blikvanger, ook voor de voorbijgangers buiten. De salontafel is een deel van een voormalig houten rad van een graanmolen.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” img_in_row=”4″ display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1″]

Bekijk hier ook onze andere projecten.